Werken met de Kalender

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Werken met de EvenementAssistent >

Werken met de Kalender

Hier beschrijven we hoe u met de EvenementAssistent Kalender werkt.

Doel

De Kalender heeft tot doel om in een bepaald gebied (gemeente, provincie, Veiligheidsregio) in een bepaalde periode alle evenementen in overzicht te zien. Daarmee:

1.Kunnen evenementenmakers zien of hun geplande evenement mogelijk botst met andere evenementen.

2.Kunnen gemeenten de spreiding van evenementen in de tijd beheren en een evenementenkalender voor promotiedoeleinden opstellen.

3.Kunnen adviesdiensten hun capaciteitsplanning beter opstellen en bij calamiteiten snel zien waar er evenementen in de buurt zijn .

Weergave

De Kalender kent drie weergaves:

Weergave

Toelichting

Lijst

De evenementen staan in de lijst, gesorteerd op de kolom naar keuze. Met deze weergave kunt u het overzicht naar believen aanpassen. Zie hiervoor Dossier: Geavanceerde navigatie

Deze lijst kunt u ook eenvoudig exporteren. Zie hiervoor “Dossier: Overige algemene functies

Agenda

De evenementen staan in een maand, week of dag weergave. Zo kunt u snel zien of er overlappende evenementen zijn en wanneer welk evenement actief is.

Kaart

De evenement staan weergegeven op de kaart van Nederland. De kaart geeft altijd alle evenementen op één dag binnen het door u gekozen filter (zie hierna).

Linksboven de kaart kunt u steeds van dag wisselen.

Filter

De Kalender is ALTIJD gefilterd. Daarmee voorkomen we dat u alle evenementen in heel Nederland in de Kalender ziet waardoor het overzicht ontbreekt. Voor het standaard filter is alle evenementen in de uw gemeente in de huidige maand. U kunt zelf een persoonlijk filter maken. De EvenementAssistent onthoudt dit filter voor een volgend bezoek.

Zo maakt u een eigen filter:

Stap

Handeling

1

Kalendermenu

Kalendermenu

Ga in het menu naar “Kalender” en kies naar eigen keuze voor “Lijst” of “Agenda”.

2

Klik op de knop “Filter Kalender” knop_filterkalender.

3

Vul de filtercriteria in.

 

kalender_filter

 

Opmerkingen:

U moet minimaal een Provincie óf Veiligheidsregio kiezen

Bij filterperiode kunt u kiezen voor een dynamische periode als “Deze maand” of “Volgend kwartaal” maar ook uit een vaste periode met een begin- en einddatum.

Evenementen blijven tot een maand na de laatste evenementdatum op de kalender staan. U kunt dus maximaal één maand historie opvragen in de kalender.

Bij filteren op Evenementnaam zoekt de EvenementAssistent naar alle evenementen waarin de zoekterm ergens in de naam voorkomt. Dus “fee” vindt alle evenementen met “Feest”.

Bij het filteren komt een evenement alleen in uw kalender als aan álle ingevulde criteria is voldaan. Dus hoe meer criteria u invult, hoe minder evenementen er aan zullen voldoen.

4

Klik op OK.

5

De Kalenderinhoud past zich aan het nieuwe filter aan.